www.bnusicsbanja.edu.rs

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Home Актуелно Новости Упис ученика у I разред школске 2016/17. године

Упис ученика у I разред школске 2016/17. године

Ел. пошта Штампа ПДФ

У школској 2016/17. години наша школа ће уписивати следеће образовне профиле:

  • гимназија - општи смер IV степен - 30 ученика
  • туристички техничар IV степен - 30 ученика
  • финансијски администратор IV степен - 30 ученика
  • кувар/конобар III степен - 15/15 ученика

Шта ћете учити у сваком од њих и каква вам је перспектива по завршетку средње школе сазнаћете из следећег текста.

ГИМНАЗИЈА
Наша школа уписује једно одељење гимназије општег смера у коме су заступљене и природне и друштвене науке. То даје могућност онима који нису баш сигурни чиме тачно желе да се баве, да током средње школе „искристалишу“ своје могућности и жеље и буду спремни за студирање и природних и друштвених наука. Планирано је да генерација која уписује средњу школу школске 2015/16. године буде прва која ће полагати општу и стручну матуру, од чега ће зависити и упис на факултете.
С друге стране, уколико из неког разлога не будеш могао да наставиш школовање, постоји могућност преквалификације у било који стручни образовни профил полагањем стручних предмета.
ВАЖНО: Гимназија даје најшира знања из свих општих предмета и најбољу основу за студирање већине факултета. У гимназији ћеш стећи најбоље опште образовање.

ТУРИСТИЧКИ ТЕХНИЧАР
Овај образовни профил пружа општа знања углавном из друштвених наука и страних језика, и оспособљава за рад у туризму. Неки од најважнијих стручних предмета су: агенцијско и хотелијерско пословање, маркетинг, историја уметности.
Практичне наставе има доста и она се обавља у хотелима и туристичким агенцијама.
По завршетку средње школе можеш да се упишеш на факултете и високе школе у области туризма, али и друге, углавном факултете друштвених наука, уметности и језика.
ВАЖНО: Туризам је привредна делатност која се стално развија. Посао је динамичан и занимљив, ако волиш рад са људима и путовања овај смер је одличан избор.

ФИНАНСИЈСКИ АДМИНИСТРАТОР
Избором овог профила стичеш, пре свега, знања и вештине из рачуноводствених и финансијских области, али и општа економска и правна знања, знања о администрацији, организацији и менаџменту предузећа.
Као финансијски администратор можеш да се запослиш у рачуноводственим службама предузећа различитих делатности, као и у банкама, осигуравајућим компанијама, установама, удружењима, агенцијама које пружају књиговодствене услуге или обављају послове ревизије. Што се студирања тиче можеш наставити школовање уписивањем факултета углавном економске и правне оријентације.
ВАЖНО: Оно што разликује овај образовни профил од других је рад у виртуелним предузећима у којима се симулирају послови стварних предузећа. У преводу, још за време школовања стекнеш практичне вештине неопходне за обављање финансијско-рачуноводствених послова.

КУВАР
Ако се определиш за овај образовни профил, поред општих предмета, учићеш да припремаш национална јела и посластице, јела и посластице познатих кухиња других народа, израђујеш нормативе за припремање јела и тако даље. Током школовања акценат се ставља на стручне предмете чије је савладавање неопходно за рад у ресторанима, а најзаступљенији од њих је наставни предмет куварство са практичном наставом.
Практична настава се обавља у школској кухињи, као и у ресторанима и хотелима где се на најбољи начин можеш укључити у процес рада по завршетку школовања.
По завршетку трогодишњег образовања можеш да наставиш даље школовање на неким вишим школама.
ВАЖНО: Веома тражено занимање. Посао можеш наћи на многим местима: у хотелским ресторанима, специјализованим ресторанима, бродским кухињама, индустрији готових јела, класичним ресторанима, кухињама дечијих установа. У овом занимању твоја креативност може доћи до изражаја.

КОНОБАР
Још једно занимање из области угоститељства. Ако се определиш за овај образовни профил, као и код кувара, учићеш опште предмете, али су  ипак најзаступљенији стручни предмети чије је савладавање неопходно за рад у ресторанима, а пре свега, услуживање са практичном наставом.
Практична настава се обавља у школској кухињи, као и у ресторанима и хотелима где се на најбољи начин можеш укључити у процес рада по завршетку школовања. По завршетку трогодишњег образовања можеш да наставиш даље школовање на неким вишим школама.
ВАЖНО: Веома тражено занимање. Посао можеш наћи на многим местима: у хотелским ресторанима, класичним и специјализованим ресторанима, на бродовима. Последњих година све је већа могућност запошљавања, како  у нашем граду, тако и у другим градовима у земљи и иностранству.

 

посетиоци

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас17
mod_vvisit_counterЈуче48
mod_vvisit_counterОве недеље65
mod_vvisit_counterПрошле недеље345
mod_vvisit_counterОвог месеца1044
mod_vvisit_counterПретодног месеца1614
mod_vvisit_counterСвега посета128889

На мрежи (задњих 20 минута): 1
Your IP: 3.80.55.37
,
Сада је: 21-01-2019 09:08