Вести

Е упис у први разред

Упис ученика у први разред средње школе, према календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја биће:

  • 9. и 10. јула 2020. године, у периоду од од 8.00  до 15.00 часова – први уписни круг,
  • 13. јула 2020. године, у периоду од 8.00 до 15.00 часова – други уписни круг.

Ове године, поред традиционалног уписа лично, у просторијама школе, могуће је извршити упис и електронским путем.

На порталу еУправе (https://euprava.gov.rs) од четвртка, 9. јула, биће доступна могућност уписа у први разред средње школе електорнским путем – електронски упис – еУпис у средњу школу.

Ради реализације ове услуге родитељ, односно други законски старатељ ученика, мора да има креиран налог на порталу еУправа. Након пријаве, потребно је да прође 24 часа ради активације пријаве, па се препоручује родитељима да налог креирају што пре.

Додатна упутства можете добити на овом линку: https://euprava.gov.rs/kreiranje-korisnickog-naloga-korisnickim-imenom-i-lozinkom

Уколико изаберете опцију еУпис, није неопходан долазак у школу, односно сва документа потребна за упис ученика у први разред средње школе биће повучена из система еУправе.

За оне који одаберу традиционалан вид уписа, школа ће при организацији уписа спровести све мере прописане од стране надлежних институција, а ради сузбијања ширења епидемије COVID-19.

Пријаву за упис обезбедила је школа, и попуњава се приликом уписа. Није потребно доносити ништа од документације у папирном облику (извод из матичне књиге рођених, лекарско уверење – за ученике који уписују средњу стручну школу и сл.) јер ће ови докуметни бити аутоматски повучени из система еУправе.

Молим родитеље да за улазак у школу користе искључиву улаз поред игралишта и да понесу заштитне маске.

ДОБРО ДОШЛИ!