Erasmus+

Средњој школи „Бранислав Нушић“ је одобрен ERAZMUS+ пројекат у области Стручно образовање и обуке. Реализација пројекта мобилности планирана је за школску 2020/2021 годину. Пројекат под називом НОВИ ИЗАЗОВИ – НОВА ЕВРОПСКА ИСКУСТВА  подразумева  стручну обуку наших ученика у Милану (Италија) односно у објектима – хотелима и ресторанима који ће примити и обучавати ученике.

Ученици образовних профила туристички техничар (10 ученика), финансијски администратор (7 ученика) и кувар (7 ученика) имаће прилику да две недеље обављају стручну праксу у иностранству   и на тај начин стекну нова искуства и вештине. Са ученицима ће путовати три предметна професора.

Коначан термин мобилности условљен је ситуацијом везаном за КОВИД 19.

За подршку у реализацији пројекта задужена је Фондација Темпус, једини званични представник ERAZMUS+ програма у Србији.

Пројекат има за циљ да наши ученици, захваљујући искуству које ће стећи  на стручној пракси у Милану, где је развијеност туризма и економског пословања на високом нивоу, постану будући квалитетни и компетентни кадрови у својој струци. Узимајући у обзир чињеницу да је Сокобања туристичко место, итекако су овде потребни квалитетни радници, који могу да дају допринос туристичкој понуди и привлачењу нових како домаћих тако и страних туриста.