Вести

Руски Крстур победник „Међународних Дана ученичког предузетништва“

Екипа „Руски Крстур” – Основна и Средња школа са домом ученика „Петро Кузмјак” из Руског Крстура победник је манифестације „Међународни дани ученичког предузетништва”. Друго место заузела је Економско-трговинска школа из Новог Пазара, а треће тим Средње стручне школе „Др Радивој Увалић” из Бачке Паланке.

Манифестација „Међународни дани ученичког предузетништва”, под покровитељством Општине Сокобања, а у организацији Средње школе „Бранислав Нушић” и Правно-пословне школе из Ниша, одржана је у бањи под Oзреном трећи пут заредом.

„Поред тимова десет школа из читаве Србије ове године представила се и школа из Власотинца, као прошлогодишњи победник, затим представници школа организатора и гости из Софије. Тако да су током ове манифестације, која је трајала од 16. до 18. маја, тимови из четрнаест школа имали прилику да промовишу своје школе и градове на штандовима у центру Сокобање, јер је све било замишљено као неки мини сајам туризма“

Ана Милићевић, директорка Средње школе "Бранислав Нушић"

Промоција Сокобање путем рекламног спота

Тема овогодишњих дана ученичког предузетништва била је „Промоција Сокобање путем рекламног спота”. На основу приспелих радова ученичких тимова, које је оцењивао стручни жири у саставу Славољуб Ћирковић, Никола Стојановић и Марија Жикић, изабрано је 10 најбољих тимова.

Стручни жири је једногласно екипу школе из Руског Крстура прогласио за победника овогодишње манифестације. Један од чланова жирија Славољуб Ћирковић истиче да је комисија, поред квалитета спота, узимала у обзир и колико је труда и иновативности уложено у његово стварање. Екипа у саставу матуранткиње смера туристички техничар Кристина Калмар, Николина Тркља и Дајана Недић из Руског Крстура осмислиле су спот који приказује породицу која размишља где је најбоље ићи на одмор, а затим њихова ћеркица иде на спавање, тоне у сан и сања Сокобању, док се буди чује се песма коју је екипа осмислила специјално за спот и која, према речима једне од чланицa тима Дајане Недић, омогућава да се овај спот емитује и на радио станицама, а не само као телевизијски спот.

Три матуранткиње смера туристички техничар Кристина Калмар, Николина Тркље и Дајана Недић из Руског Крстура осмислиле су спот у коме породица размишља где да иде на одмор и након што родитељи претражују сајтове туристичких агенција, њихова ћеркица одлази на спавање и сања Сокобању. Док се девојчица буди чује се песма коју је екипа осмислила специјално за спот и која, према речима једне од чланица тима Дајане Недић, омогућава да се овај спот емитује и на радио станицама, а не само као телевизијски спот.